lørdag 2. februar 2019

Some more posts from the old blog

Støtter DU ekstremavl?




Mops kan jo være praktisk om du lærer den til å stå som det her. Da kan man jo balansere ølglasset på ansiktet dens f.eks. Praktisk.
Ikke bare har den ansiktet fullt av rynker, den har en snute som er trang og vanskeliggjør pusting. Man kan også plassere en tønne mellom frembena på den. Sier seg selv at det ikke er spesielt bra. Ser man dem på hundeutstilling vralter de rundt i ringen, puster og peser som en hvalross i havsnød.
Det er flere flyselskaper som nekter å sende kortsnutede hunder i cargo. Dette pga fare for overoppheting. Er flere tilfeller hvor diverse bulletyper har dødd under frakt, og det er ikke pga dårlig behandling fra shipperne eller dårlig kondisjon i flymagen, men rett og slett fordi rasene ikke tåler en flytur i cargo.

Rasene er dyre og populære. Oppdrettere har ventelister og tjener seg rike på valpekjøpere som ikke tenker på hundens ve og vel, men som vil ha en "søt og kul hund som er poppis". Way to go!


Kan nesten plassere et ølglass på denne og. I alle fall en skål med potetgull. Praktisk hund.
Trange nesebor og knapt nok noe som kan kalles snute. And owners call them healthy?
Den norske kennel klubben jobber visst med å bedre disse rasene. Dommere skal ikke premiere hunder som ser usunne ut. Ta et søk på de ulike rasenes rasevinnere fra 2016 og fortell meg hvor sunne og friske dem ser ut. Please, I beg you!

Må ikke glemme pekeingeser. De kaller det en hund, men det ligner mest på det som samler seg i hjørnene under sofaen i hus hvor det er unger og hunder. De mangler også snute, og står man ringside når disse støvballene ruller rundt i ringen hører man fnysing og pesing til den store gullmedalje. Allikevel hevder oppdrettere og raseeeiere at det er sunne og friske hunder. All righty then!


Noen fant en gang ut at å avle på støvdottene under sofaen var en god idé.
Det er mange som er mot avl på disse ekstremrasene. De oppfordrer folk til ikke kjøpe mops, bulldog mm. Standhaftige folk. Helt til dem skal ha premie på sin egen lille Fido. Da spiller det ingen rolle om dommeren som står der og synes Fido er fin driver oppdrett av en eller fler av disse ekstremrasene. Ække så nøye da vøtt, for Fido fikk så fin slufse. Så om dommeren avler opp en rase som ser ut som den har smelt ansiktet i murveggen, ække så nøye det. Snill dommer osv.

Vil man gi en beskjed, så send melding til kennel klubben om at de får skaffe dommere som fremmer helse og sunnhet og ikke avler deformerte hunder.


Noe å tenke på?
NB! Ekstremavl gjelder flere raser enn de nevnt her. Men dette er værstingene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Eit fett eller ikkje?

So, på mine veier på det store internett kom jeg over et bilde som nå deles i diverse grupper på sosiale medier nå. Bildet viser vinnere fra...