lørdag 2. februar 2019

There is a light in the end of the old blog

The obedience of Norway says yes to abuse?

Lydighets Norge - What can you expect?

Du står ringside, ser dem entre banen. Det norske flagget er hevet. Du føler stolthet. Tenk, DITT land representeres av the best of the best. Av eliten. Av de beste til å trene sine hunder. De beste til å få Fido og Fidoline til å gjøre det man ønsker av dem, mens halen logrer og alt er fryd og gammen. Then, reality kicks in!

For du ser plutselig noe du ikke trodde du ville se!
Du ser hundefører hugge tak i Fido og Fidoline og pushe dem til det fører vil de skal gjøre.
Ingen kjære mor her nei!

Så, da er det ikke slik man ser og tror og tenker da?
At Fido og Fidoline gjr all verdens lydighetsting for å tilfredstille fører.
De gjør det ikke for kos og ros og godis, men for å slippe bli kjeksa tak i og pusha into det fører forlanger.

Yes sir, that's it!

I alle fall etter hva nyhetene sier nå om dagen.

Saken er nemlig slik:
Det var for et par uker siden at det ble postet et innlegg om trening av hund, eller, skal vi kalle det: tvangstrening av hund? fra en person i en lydighetsgruppe på Facebook - Å ja, alt skjer på Facebook om dagen, det visste du vel eller?

Kort fortalt (jeg har ikke screenshot - det er kriiiiiise for min del, om du har det, legg det som kommentar her er du snill. Hjerte kyss og klem mm)
Hvor var jeg?
Jo, kort fortalt: Et fruentimmer legger ut et innlegg hvor hun beskylder en i teten, jepp, jeg skrev det: EN I TETEN! innen lydighet for å ta bikkja si. Jeg mener, TA bikkja si! For hva annet kan man kalle det når man løfter bikkja etter nakken og peiser den fra et sted til ett annet? Forflytting? Ja, nytt ord i lydighet det eller? Selv kaller jeg det å TA bikkja si!

For greia er at den som har sagt noe om dette, den har sagt at bikkja, som etter sigende er en meget ung border collie valp, ble løfta etter nakkeskinnet og fysisk flytta fra ett sted til et annet. Videre reaksjon fra hundefører var å trøkke bikkja ned i bakken slik at den lå. Ett trykk ble kjapt til flere trykk, for bikkja hadde visst ikke intensjoner om å ligge rolig, i alle fall ikke i følge meldingen som er sendt inn til Norsk Kennel Klubb fra den som så det hele.
Man får trøste seg med det, at det er ikke beskrevet som noe voldelig handling med rykker og napper og pisking og slåing og slik moro, men regelrett en innøvd automatisk mekanisme hvor man som i en slik putte-på-penger-maskin, kalt KLOA i Toy Story, får kloa til å plukke opp bikkja fra ett sted og putte den ned i luka. Som i dette tilfellet var foran beina på eieren. Whoooop whoooooop - eieren vant og bikkja innså at å gå i dekning bak noen andre ikke hadde noe for seg. Hadde den fått beskjed om å legge seg, så var det best å legge seg.

Altså, dette ble da publisert i en gruppe på Facebook. Og ALLE vet hva som skjer da! Spekulasjoner, rykter, baksnakking, pm'er og ene med det andre. Noen er sikkert spamma med meldinger om "hvem er detta, hvem har gjort sånn, detta ække sant" osv.

Næh, kanskje det ikke er sant.
Men, hvem gidder å gjøre seg til uvenn med hele forbanna lydighetsklikken i Norge da, bare for å skrive noe kødd?
Da har man pokker ta meg mer baller enn vett!
Og som jeg forstod det var det ikke noe hannkjønn som rapporterte det hele heller.

Så, la oss si det slik da, at den som rapporterte det hele inn til Norske kennel klubben faktisk snakker sant, hun så (å ja, det er ei dame serru) det hun skriver hun så, og hu' som utførte handlingen, altså nakkeløftinga av bikkja, hun vet det jo også at det er sant. Så, da sitter det to som vet at dette er fakta. Hvem tror kennel klubben på tror dere?

Yeah - you got it!
De tror selvsagt på den som er innrapportert!
Hvorfor spør du?
Enkelt: Vi snakker om en som er i toppen innen lydighet, i eliten, en som konkurrerer for Norge.
Kennel klubben kan ikke gå ut da og si: Yo, vi kicka ut xyzæøå fordi hu trente på en måte som strider i mot Norsk lov og kennel klubbens lover.
Næh, det gjør de jo ikke.

Så hva skjer da?
Jau, det kan jeg informere deg om:
Det jobbes aktivt for å tie den som kom med informasjonen. Og den som hjalp til å dele det.
De skal stilles i dårlig lys.
Alt de sier er selvsagt sagt pga misunnelse eller noe i den stilen.
Det at de som støtter og forsvarer hu som det er snakk om vet at det er fakta faen det som skjedde, det skal man ikke snakke så høyt om.
For yes Sir!
De sitter der på toppen av hierarkiet sitt.
De styrer spillet.
Masters of the game.
De bestemmer hvem brikker som skal flyttes, og hvor.
Alt for å redde seg selv og sine medsammensvornene.

Til dere som har fulgt alt fra the very beginning: Hvor står dere hen?
Hva vet dere?
I bet you that ca halvparten av dere vet at "anklagene" er sanne. Men, at dere velger å holde kjeft, slik at dere ikke ender opp som et par av karakterene i The Skulls.


Hundeoppdrettere

Hundeoppdrettere er en egen rase blant hundefolket.
De avler selvsagt ikke for penger, gudene forby.
De avler selvsagt alltid på de beste hundene, ingen er syke eller har føkka mentalitet. Alt er bare superduper flotters.
Ikke sant?
Yeah!
One could wish!

Men, var ikke akkurat det jeg hadde tenkt skrive om i dag. I dag tenkte jeg snakke litt om oppdrettere og miljøet. Hvor gode venner enkelte oppdrettere er med hverandre, før de finner noen andre å være best buddies med. Å svikte sine "venner" er enkelt innen dette miljøet. Og det skjer ofte. Det skal ikke så mye til heller egentlig før man skiftes ut. Snakket med en oppdretter på utstillingen i Bø. Hun hadde nettopp opplevd at en oppdretter som hun i flere år hadde hatt super kontakt med bare ditcha henne. Grunnen? Fordi hun ikke ville låne bort hannhunden sin til tispa til den andre oppdretteren. At årsaken var at hannen hadde feil iht standarden og at han ikke var så bra mentalt var visst ikke grunn god nok. Så nå ble da den andre oppdretteren plutselig bestis med en oppdretter som denne tidligere ikke likte og alltid snakket stygt om, både personen og hundene. Og igjen står da hun jeg snakket med og opplever stygge blikk og kommentarer, i hovedsak bak hennes rygg, fra en tidligere venninne.
So sad.
So bad.
Shit happens.

Yes, shit happens. Men at man fra en dag til en annen kan gå fra bestiser til bitchiser pga et Nei. That's strange!
Eller, har jo fått erfare at det innen hundemiljøet er veldig normalt. Bitching og drittsnakking, beskyldninger og påstander, sånn er det bare. Og det virker som at det er helt innafor. Mobbing i hundemiljøet er greit det. Alle gjør det jo.


Hun jeg snakket med, hun tok det temmelig tungt faktisk. Hun hadde ikke selv trodd hun ville reagere på denne måten, men nå følte hun at hun stod helt alene, utenfor alle andre. Hun fikk ikke være med lenger. Utestengt. Fordi hun ikke ville la hannhunden sin gå i avl. Make sense?
Hvorfor er det slik egentlig?
Hvorfor er dere oppdrettere, dere utstillere, dere som driver konkurranse med hund så himla bedritne?
Hvorfor utestenger dere og baksnakker?
Hvorfor blir dere så j***a krenka om noen sier dere i mot eller har andre meninger enn dere selv?
Hvorfor tror dere at dere er så mye bedre enn andre i samme situasjon som dere, som andre med samme hobby som dere?
Har dere så elendig selvtillit at dere ikke klarer være greie med andre?
Har dere det å ille inni dere at dere bare må drite ned andre hele tiden?
Yeah, know what you're thinking. Og det singler litt, men ikke så mye, for jeg skriver i grunnen om ting som dere alt har skrevet om, diskutert eller bidratt med.
Tygg litt på dette peepz!

And I wonder if you know
How it really feels
To be left outside alone
When its cold out here
Well maybe you should know
Just how it feels
To be left outside alone
To be left outside alone




Dogshow of the year

Hvert år arrangerer Norsk Kennel Klubb utstilling i November. Dette er årets store begivenhet for mange utstillere. Antall påmeldte er enormt, og folk kommer langveis fra for å vise frem hundene sine. Det hele skjer på Lillestrøm og i messa der. Rundt området risikerer man å trampe i både en og tre ruker etter hunder hvis travle eiere ikke har sett, "sett" eller rett og slett ikke gidder plukke opp fordi de må haste inn i hallene for å se om de vinner en tittel eller to. Heldigvis har kennel klubben fått i sving en rekke unge mennesker som plukker dritt og rydder opp etter late hundeeiere. Selvsagt kan uhell skje, men da rydder man opp eller beklager så meget til de som rydder rundt og spør om de kan hjelpe til. Man løper ikke i vei som om man hadde styggen i hælene.

Kennel klubben har også fikset "egnede" plasser hvor man kan lufte hunden. Det er områder med flis og det henger poser som man kan bruke. Så det er i grunnen ingen unnskyldning til at det ser ut rundt området som det gjør. Og disse posene vet dere, de kan man kaste i søppelkasser eller de sorte posene som kennel klubben har hengt opp rundt omkring. Ingen grunn til å bare slippe posen ned på bakken og gå fra den.
Get the point?
Be a good dog owner and clea up after your dog!
Man kan jo skaffe seg en slik sele man fester på hunden, hvor det er pose nedenfor rosetten, da slipper man jo bøye seg å plukke opp, eventuelt "glemme" å plukke opp. Shitten vil da henge og dingle i en påsa under halen til hunden. Supert.

(yeah - I was kidding)
Jeg føler litt på at jeg er godt fornøyd med at jeg ikke jobber hos kennel klubben.
For etter at PM ble sluppet og dommerstatestikker med endringer og alt ble offentliggjort, har det nok vært stor pågang for de ansatte der på Holmlia. I alle fall om man skal ta utgangspunkt i hva som skjer på Fjesboka.
Man kan i flere grupper lese klage på klage på klage på alt fra oppmøtetid til ringplassering og selvsagt til dommerendringer.
Tam ta taaaaaa!
Er lite som fenger like mye som det i disse dager.
Det burde ligge en advarsel på diverse hundegrupper:

For yeah, we are really talking about Drama Queens!
En gruppe hundeeiere skriver som at kennel klubben har konspirert mot dem og fått dem til å melde på slik at de kan tjene massevis av penger. Også smeller de av bomben og presenterer en helt annen dommer.
Yeah!
You heard me!
Another judge!
God damn that ain't good!
Det er krise på høyeste nivå.
Jeg mistenker at jordskjelvet de kjente på Jan Mayen i natt var forårsaket av en bestemt gruppe hundeeiere pga dommer endringene.
Eventuelt var det hundeeiernes kamprop for å skremme kennel klubben til å endre dommerlister eller shut down the show!
I kid you not!
"Enten spesialdommer eller stryking av arrangementet."
Det er kravene fra rasemafian.
Til trøst for de som er redd denne rasen, eller mener det er for mye styr rundt ringen hvor denne rasen vises: Take it easy. According to the writing on the wall, there will not be many attending.

Hva mer kan man si om denne store begivenheten som skal foregå 16-18.11.18
Masse masse masse hunder samlet på en plass.
Masse masse masse folk samlet på en plass.
Inne i noen messehaller med betonggulv og betongvegger.
Liker du ikke støy: Bli hjemme eller putt propper i øra.
For det er garantert at det blir støy.
Fra de på to og de på fire ben.

Det er masse spennende å se på messa, plenty å bruke penger på!
Alt fra hundemat til menneskemat.
All in one place!
Det kan være lurt å ta med mat og drikke, for i messehallene er det DYRT!
Kan være lurt å ta ut cash på forhånd også, for inne på området er det vel omtrent bare én minibank og der er det som regel kø kø og enda mer kø.
Husk at parkering ved messa ikke er gratis.
It costs.
Koster enda mer om du glemmer putte penger på automaten, for vaktene er mange og kjappe.
Og bot suger!
Skal du ha med hunden din, glem ikke gyldig vaksinasjonskort.
Mer info om Dogs4All, kart, priser osv finner du ved å trykke her




8.12.2018 - Do I dare post this?

I VG i dag finner man en sak om Netthetseren ingen klarer å stoppe.
Han har lagt ut diverse om folk som har gått han i mot, som har trampet han på tærne, som har stått opp mot han enten det har dreid seg om hans ulovlige import av hunder eller annonser på finn som har stridt mot deres annonse-regler (SMUGLERHUNDER!).
Her kan dere lese saken

Han er faktisk dømt for ærekrenkelse flere ganger, allikevel klarer ingen stoppe han.
That's pretty scary!
Siden det var nevnt hunder og ulovlig import måtte jeg sjekke ut fyren litt nærmere. Det viser seg at han er oppdretter av hunderasen Dogo canario. Et kjapt søk på internett gav en del informasjon om oppdretter og oppdretters mangel på seriøsitet. På gruppen Smugling, svindel og nettsteder har en valpekjøper av Den siste greve lagt ut følgende innlegg:

En av de ansvarlige for at denne importen ble tatt som smugling er hengt ut av Ivar Underberge (jau, eg kan publiser navnet hass på bloggen mi sjø sian de e offentliggjort av VG allereie!).
Nå kan man lese at Den Siste Greve venter et kull med staffordshire bull terriertidlige i Januar. Valpene vil registreres i Norge og selges til nordmenn.
STYR UNNA FOLKENS!!!!!!!!!!!!
Hva tror dere skjer om noe er galt med valpen og dere kontakter oppdretter og informerer om dette?
Dere risikerer jo bli hengt ut som pedofile og gudene vet hva om Underberge ikke er enig med dine påstander.
Og man blir jo ikke kvitt det heller virker det som.
Og ingen får stoppet han!

Det står på hjemmesiden til Den siste greve at Underberg er leder for Norges dyrevern forbund.
SAY WHAT? :-o
Hva er det for en forening?
Finnes lite, om ingen info i det hele tatt om denne organisasjonen på nettet. Men er nok sikkert kjekt å være leder for med tanke på skattetinger og tanger.
Søker man på Ivar Underberge så finner man diverse som han har skrevet på ulike fora.
Ikke så mye ille der, men etter å ha lest VG's innlegg om fyren sier jeg bare: BACK THE H*** OFF PEEPZ!
This man is nothing but trouble!
Og siden han er tatt for smugling av hunder, DO NOT BUY!

Spread the word sisters and brothers!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Eit fett eller ikkje?

So, på mine veier på det store internett kom jeg over et bilde som nå deles i diverse grupper på sosiale medier nå. Bildet viser vinnere fra...