tirsdag 19. februar 2019

Welcome to hitrening

I fjor var det en stor sak hvor hundeeiere og oppdettere som hadde vært i utlandet og trent sine hunder på levende åte ble straffet og mistet retten til å holde hund resten av livet. Dette selv om det i landene hvor hundene ble trent er fullt lovlig med denne form for trening.

Fra Laagendalsposten

Her i Norge er det helt innafor at harehunder sleppes i hareheng hvor de får løpe og jakte hare. Grunnen er at det er svært sjelden at hunden tar igjen haren og skader den. Men, hvor mye stress påfører det ikke en hare å bli jaktet på av gneldrene bikkjer?

Men, haren har i alle fall den fordelen at den kan løpe og komme seg unna. Det har ikke revene som brukes i hitrening. Disse blir sittende i et bur inne i en labyrint mens hissige terriere "jakter" den. Reven er visst vant til det, den har levd slik hele livet. Den er hverken stresset eller redd. Sier de som er ansvarlig for denne form for trening. NRK hadde i 2016 et kort innslag om reven Ingrid som pent, og avslappet i følge hennes "eiere", sitter i et lite bur mens en hissig terrier gneldrer mot henne.



Jakten på Ingrid

Nå er det sendt ut invitasjon til hitrening, og jeg lurer på: Hvor er dyrevernerne? Hvorfor er slikt tillatt? Og påstanden om at hunden trenger denne type trening for å takle møte med en ekte rev, og derfor ikke kan trenes på andre måter faller vel litt på sin egen urimelighet så lenge den stakkars reven sitter i bur. I vill natur sitter svjv ikke revene i bur, med mindre jakten på rev her i Norge foregå omtrentlig på samme måte som i England: At man bruker tamrev for lettere å få tak i den.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Eit fett eller ikkje?

So, på mine veier på det store internett kom jeg over et bilde som nå deles i diverse grupper på sosiale medier nå. Bildet viser vinnere fra...